Το οικονομικό ρεύμα είναι βασική ανάγκη κάθε σύγχρονου νοικοκυριού. Στο πλαίσιο μιας ηλεκτρικής αναβάθμισης κατά την διάρκεια ανακαίνισης του σπιτιού σας, η Volton σας κατευθύνει για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε.

Πολλά προβλήματα από καλωδιώσεις, εκτός από επικίνδυνα, μπορούν να δημιουργήσουν και περισσότερα θέματα προς επίλυση κατά τη διάρκεια ανακαίνισης του σπιτιού σας. Είτε τα καλώδια σας είναι παλιά, είτε έχουν εγκατασταθεί μέσα στη προηγούμενη δεκαετία, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρειάζονται μερικές “αναβαθμίσεις”. 

Λόγω του ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του ηλεκτρικού συστήματος βρίσκεται πίσω από τοίχους, είναι πολύ εύκολο να παραλείψετε κάθε ενέργεια προς αυτό όταν σχεδιάζετε ανακαίνιση στο σπίτι. Η αναβάθμιση των ηλεκτρικών καλωδιώσεων θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα ενεργειών μιας ανακαίνισης σπιτιού. Ειδικά αν στο πλάνο σας είναι και το γκρέμισμα εσωτερικών τοίχων.

Φροντίστε ότι με την αλλαγή καλωδιώσεων, θα καλύψετε και τωρινές αλλά και μελλοντικές ανάγκες σας. Συμβουλευτείτε τον ηλεκτρολόγο σας αν σκοπεύετε να προσθέσετε και ηλεκτρικές καλωδιώσεις στο πλάνο ανακαίνισης του σπιτιού σας.

Αντικατάσταση Πίνακα Ρεύματος

Ένας παλαιότερος πίνακας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να έχει περιορισμούς ως προς τον διαθέσιμο χώρο για νέα κυκλώματα ή έχουν ασφάλειες τήξης. Πολλά παλιά πάνελ είναι χαμηλής ποιότητας και στο πέρασμα του χρόνου μπορούν απλά να σταματήσουν να δουλεύουν, γι’ αυτό και θα ήταν ιδανικό να αλλαχθούν κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης.

Με νέες συσκευές υψηλής ενεργειακής απόδοσης ή συσκευές νέας τεχνολογίας στο σπίτι, είναι πολύ συχνό φαινόμενο ένα παλιό σπίτι να μην  μπορεί να παρέχει επαρκή ενέργεια αναφορικά με τις απαιτήσεις των συσκευών. Ένας άλλος λόγος που μπορεί να οδηγήσει στην αντικατάσταση ενός πίνακα ρεύματος είναι η απαρχαιωμένη τεχνολογία.

Λίγες Πρίζες

Αν η οικογένεια σας έχει μεγαλώσει αριθμητικά από όταν μπήκατε στο σπίτι, τότε το πιο πιθανό είναι να έχετε ανάγκη από περισσότερες διαθέσιμες πρίζες στον χώρο σας. Η ανακαίνιση του σπιτιού σας είναι η τέλεια αφορμή για να καλύψετε την ανάγκη αυτή, εγκαθιστώντας καινούργιες πρίζες σε κάθε τοίχο.

Αν πιάνετε τον εαυτό σας πολλές φορές να χρησιμοποιεί πολύπριζα και επεκτάσεις καλωδίων για τις καθημερινές σας δουλειές στο σπίτι, τότε αρχίστε να σκέφτεστε την εγκατάσταση νέων πριζών. Εξάλλου, όσο μεγαλώνει η οικογένεια, τόσο πιο πολύ αυξάνονται και οι ανάγκες χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος σε όλα τα δωμάτια. Είτε αυτό σημαίνει ένα γραφείο για το παιδί, ένας νέος υπολογιστής, τηλεοράσεις και κονσόλες παιχνιδιών, νέες οικιακές συσκευές στην κουζίνα ή συσκευές για εξωτερικούς χώρους.

Εγκατάσταση GFCI

Οι GFCIs, ή διακόπτες κυκλώματος βλάβης γείωσης, έχουν ως σκοπό να “ρίξουν” το ρεύμα αν κάποια συσκευή που είναι στη πρίζα έρθει σε επαφή με νερό ή οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα. Αυτές οι συσκευές ασφαλείας είναι δεδομένες ότι θα υπάρχουν σε μπάνια και κουζίνες καινούργιων σπιτιών. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όμως να μην έχουν εγκατασταθεί ποτέ σε παλαιότερα σπίτια.

Είναι μια πολύ τυπική διαδικασία η εγκατάσταση ενός GFCI από έναν ηλεκτρολόγο. Η ανακαίνιση σπιτιού είναι η τέλεια αφορμή για να εξασφαλίσετε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για εσάς και τα μέλη της οικογένειας σας.

Αλλαγή Καλωδίων Ρεύματος

Στα περισσότερα σπίτια η αλλαγή των εσωτερικών καλωδίων είναι απαραίτητη μετά από ένα χρονικό διάστημα. Ειδικότερα σε παλαιότερα σπίτια. Η τεχνολογία που υπάρχει στο σπίτι πλέον απαιτεί παραπάνω ενέργεια απ’ ότι πριν μερικά χρόνια. 

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι το ιδανικό περιβάλλον για να αντικαταστήσετε καλώδια αλουμινίου πίσω απ’ τους τοίχους σας. Αν ανοίξετε τρύπες σε τοίχους ή ταβάνια, μπορείτε να επιδιορθώσετε ή να αναβαθμίσετε παλιές καλωδιώσεις για ασφάλεια, αποδοτικότητα και για την χρήση πιο μοντέρνων συσκευών.

Μερικά από τα οφέλη του να συμπεριλάβετε την ηλεκτρική αναβάθμιση στο πλάνο της ανακαίνισης του σπιτιού σας είναι η ασφάλεια και του σπιτιού αλλά και της οικογένειας από τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς που συνήθως προκαλούνται από βραχυκυκλώματα ή υπερφορτώσεις. Επίσης, όλες οι μοντέρνες οικιακές συσκευές σας δεν θα έχουν το ρίσκο βλάβης από αναποτελεσματική διανομή ρεύματος και άλλων προβλημάτων που προκύπτουν από παλιά ηλεκτρικά συστήματα.