Αγώνες δρόμου – τι πρέπει να προσέχουν οι συμμετέχοντες;

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin

Τα δρομικά events τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιάσει μεγάλη άνθιση ενώ οι συμμετοχές κάθε χρόνο αυξάνονται με ραγδαίους και εντυπωσιακούς ρυθμούς.

Τα κίνητρα του καθενός είναι διαφορετικά. Κάποιοι θέλουν τα δοκιμάσουν τα όρια και την αντοχή τους. Μερικοί άνθρωποι έχουν κουραστεί από τον καθιστικό τρόπο ζωής και βρίσκουν μία ενδιαφέρουσα διέξοδο στο τρέξιμο. Άλλοι συμμετέχουν για να στηρίξουν ένα συγκεκριμένο δρώμενο και άλλοι απλά περνούν όμορφα και ποιοτικά χρόνο με φίλους και οικογένεια.

Άσχετα από τα κίνητρα αλλά και τη φυσική κατάσταση του καθένα, οι αγώνες δρόμου είναι απαιτητικά events που χρειάζονται προσοχή και προετοιμασία απ’ όλους! Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα βασικά σημεία που πρέπει εστιάσετε την προσοχή σας πριν τον αγώνα.

1) Προετοιμασία

Ένα αγώνας ακόμα και 5 χιλιομέτρων απαιτεί αρκετή προετοιμασία και δέσμευση από τον υποψήφιο δρομέα. Πριν αποφασίσετε να συμμετάσχετε, ελέγξτε το πρόγραμμα σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε διαθέσιμο χρόνο προετοιμασία τουλάχιστον 2 μήνες πριν τον αγώνα.

2) Φυσική Κατάσταση

Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, οι αντοχές  των δρομέων δοκιμάζονται. Σαφώς και η προετοιμασία θα βοηθήσει πολύ στην βελτίωση της κατάστασης αλλά πριν απ’ όλα πρέπει να γνωρίζουμε τα όρια μας. Ένας ιατρικός έλεγχος είναι απαραίτητος προκειμένου να προλάβουμε πιθανά προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν όταν θα πιέσουμε το σώμα μας.

3) Εξοπλισμός

H επιλογή των κατάλληλων ρούχων και υποδημάτων σχεδιασμένα ειδικά για τρέξιμο είναι εξαιρετικά απαραίτητη. Ο σωστός εξοπλισμός μπορεί να μας προφυλάξει από τραυματισμούς που μπορεί να προκύψουν τόσο κατά την περίοδο της προετοιμασίας όσο και του αγώνα.

4) Διατροφή

Όλοι πλέον γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η σωστή διατροφή. Όταν όμως μιλάμε για καταστάσεις όπου η κατανάλωση ενέργειας  αγγίζει το ζενίθ της, η δίαιτα θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη ώστε να προσφέρει στον οργανισμό τα αποθέματα ενέργειας που χρειάζεται χωρίς να τον επιβαρύνει.

5) Εξοικείωση με τη διαδρομή

Κάθε αγώνας είναι μία διαφορετική πρόκληση για τον καθένα. Ανάλογα με την περιοχή που διεξάγεται αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν, οι δρομείς πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται έρευνα για να τη διαδρομή αλλά και ενημέρωση για τις ακριβείς συνθήκες την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.
Σε κάθε περίπτωση, τα δρομικά events είναι μία καλή ευκαιρία για σωματική άσκηση! Μειώνουμε τις επιπτώσεις τις καθιστικής ζωής και βάζουμε στην καθημερινότητά μας ενέργεια!

Η Volton έχει ήδη βάλει τα αθλητικά της και ως επίσημος υποστηρικτής του 9ουΠοσειδώνιου Ημιμαραθώνιου ετοιμάζεται να γεμίσει ενέργεια το Φάληρο στις 22 Απριλίου.

Newsletter

Εγγραφείτε στο  newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές της Volton!

Untitled-1

Τι Είναι το Bitcoin και Πόση Ενέργεια Καταναλώνει η Εξόρυξη του;

Ενέργεια από βιομάζα. Παραγωγή ενέργειας από βιομάζα.

Παραγωγή Ενέργειας από Βιομάζα

Αιολική Ενέργεια Πλεονεκτήματα Volton.

Αιολική Ενέργεια: Τα Πλεονεκτήματα της Αιολικής Ενέργειας

logo volton social

Η οικογένεια των προγραμμάτων “Unique” συμπληρώνεται με 6 νέα επαγγελματικά προγράμματα

volton

Όμιλος Volton: Διερευνά τη δραστηριοποίησή του στις τηλεπικοινωνίες.

Τοξικά απόβλητα στη θάλασσα. Περιβαλλοντικά προβλήματα στην Ελλάδα.

Περιβαλλοντικά Προβλήματα στην Ελλάδα & Τρόποι Αντιμετώπισης

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Καθημερινές: 9 πμ – 9 μμ
Σάββατο: 9 πμ – 6 μμ