Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας για το Σπίτι

Γνωρίζατε ότι έχετε τη δυνατότητα να κάνετε εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων στο σπίτι σας;

Το να κάνουμε οικονομία στην ενέργεια, μπορεί να μειώσει τη ζήτηση του κράτους για τους πόρους που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της ενέργειας.

Με την εξοικονόμηση ενέργειας μπορούμε να μειώσουμε το ποσό που πληρώνουμε στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας καθώς επίσης μας μένουν περισσότερα χρήματα στην τσέπη μας. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε 19 έξυπνα tips για εξοικονόμηση ενέργειας.

Energy Saving Tip #1

Πλυντήριο πιάτων: Όταν βάζετε πλυντήριο πιάτων προσπαθήστε να αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τον κύκλο στεγνώματος του πλυντηρίου σας. Απλά ανοίξτε την πόρτα και αφήστε τη φύση να κάνει τα υπόλοιπα. Κάνοντας αυτό μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας στο πλυντήριο πιάτων 15-50%, ανάλογα με τη συσκευή.

Energy Saving Tip #2

Κατεβάστε τον θερμοστάτη στον θερμοσίφωνα σας στους 120°F/ 49°C. Πιθανή ετήσια εξοικονόμηση για κάθε μείωση είναι 10€- 25€.

Energy Saving Tip #3

Συνδέστε τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού σας σε πολύπριζα, έτσι ώστε να μπορείτε να σβήνετε τις λωρίδες τροφοδοσίας όταν ο εξοπλισμός δεν χρησιμοποιείται.

Energy Saving Tip #4

Αντικαταστήστε τις παλιές σας λάμπες, με λάμπες CFL και LED. Οι λάμπες LED και CFL χρησιμοποιούν μόνο 20-25% της ενέργειας σε σχέση με τις παραδοσιακές λάμπες.

Energy Saving Tip #5

Απενεργοποιήστε τα φώτα πυρακτώσεως όταν δεν βρίσκεστε στο δωμάτιο. Το 90% της ενέργειας που χρησιμοποιούν αποδίδεται ως θερμότητα και μόνο το 10% έχει ως αποτέλεσμα το φως.

Energy Saving Tip #6

Εγκαταστήστε ένα προγραμματιζόμενο θερμοστάτη για να μειώσετε τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας και να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης. Γυρνώντας τον θερμοστάτη σας 10 ° -15 ° βαθμούς πίσω, για περίπου 8 ώρες μπορείτε να εξοικονομήσετε 5% -15% ετησίως στον λογαριασμό σας θέρμανσης.

Energy Saving Tip #7

Μην μπλοκάρετε τα θερμαντικά σώματα. Συχνά απλώνουμε πλυμένα ρούχα πάνω στα καλοριφέρ για να στεγνώσουν γρηγορότερα. Αυτό πολλές φορές δεν μπορεί να αποφευχθεί, αλλά έχουμε και άλλη μία συνήθεια: να βάζουμε διακοσμητικά πάνω στα καλοριφέρ, το οποίο μπορούμε εύκολα να σταματήσουμε να κάνουμε.

Energy Saving Tip #8

Αυξήστε τη θερμοκρασία αργά και σταθερά για να κρατήσετε το λογαριασμό σας χαμηλότερο. Η γρήγορη αύξηση της θερμοκρασίας της αντλίας θερμότητας ενεργοποιεί τη θερμική ταινία, η οποία χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια.

Energy Saving Tip #9

Οι παλαιότερες συσκευές είναι συχνά λιγότερο ενεργειακά αποδοτικές. Προσπαθήστε να τις αντικαταστήστε με νέα, καινοτόμα προϊόντα.

Energy Saving Tip #10

Χρησιμοποιήστε φούρνο μικροκυμάτων και φρυγανιέρες για να μαγειρέψετε ή να θερμάνετε το φαγητό σας. Θα χρησιμοποιήσετε λιγότερη ενέργεια από το να τα ζεσταίνετε σε έναν συμβατικό φούρνο.

Energy Saving Tip #11

Καθαρίστε / αντικαταστήστε τα φίλτρα στο φούρνο σας. Η αλλαγή του φίλτρου πρέπει να γίνεται κάθε 3 μήνες. Ένα βρώμικο φίλτρο επιβραδύνει τη ροή του αέρα και καθιστά το σύστημα λιγότερα αποδοτικό.

Energy Saving Tip #12

Εγκαταστήστε ένα χρονοδιακόπτη για το θερμοσίφωνά σας για να τον προσαρμόζει στο στις ανάγκες του δικού σας καθημερινού προγράμματος.

Energy Saving Tip #13

Καθαρίστε τακτικά το φίλτρο χνουδιού του στεγνωτήρα για να διατηρήσετε αποτελεσματικά τη λειτουργία του στεγνωτηρίου.

Energy Saving Tip #14

Μονώστε τους αγωγούς ζεστού νερού. Αυτό μειώνει την απώλεια θερμότητας και μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του νερού.

Energy Saving Tip #15

Ρυθμίστε τον υπολογιστή σας σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας ή αδρανοποίησης αντί να χρησιμοποιήσετε κάποιο screensaver, ώστε να χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια περιόδων αδράνειας. Εκτιμάται ότι η χρήση αυτών των χαρακτηριστικών μπορεί να μειώσει το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος έως και 25€ ετησίως.

Energy Saving Tip #16

Κρατήστε τη θύρα του φούρνου κλειστή κατά το μαγείρεμα – η θερμοκρασία μειώνεται κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του φούρνου.

Energy Saving Tip #17

Προσπαθήστε να πλένετε τα ρούχα σας με κρύο νερό. Τα σημερινά απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων λειτουργούν εξίσου καλά με κρύο νερό και θα εξοικονομήσετε περίπου 54€ ετησίως.