Κάθε επιχειρηματίας γνωρίζει ότι το να είναι κερδοφόρα μία επιχείρηση δεν είναι εύκολο. Μειώνοντας τις δαπάνες είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να εξασφαλίσετε κερδοφορία. Για να το καταφέρετε αυτό βέβαια, χρειάζεται να γνωρίζετε όλες τις δαπάνες και έξοδα που περνάνε μηνιαία απ΄ τα χέρια σας.

Μία απ’ τις δαπάνες που δυσκολεύονται οι περισσότεροι επιχειρηματίες να διαχειριστούν είναι το αυξανόμενο κόστος ηλεκτρισμού. Στην Volton αναγνωρίζουμε το πρόβλημα αυτό. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε τις εξής συμβουλές και τεχνικές για το πως να επιτύχετε φθηνό ρεύμα στις επιχειρήσεις σας.

Παρακολουθήστε Την Κατανάλωση Ρεύματος Σας

Αξιοποιήστε τον μετρητή ρεύματος σας παρακολουθώντας την μηνιαία κατανάλωση σας. Με τον τρόπο αυτό θα γνωρίζετε πόσο ρεύμα καταναλώνετε και τι κινήσεις θα πρέπει να κάνετε για να μειώσετε τις μηνιαίες σας δαπάνες.

Για την ευκολότερη εξυπηρέτηση σας, η Volton φρόντισε γι’ αυτό και επιτρέπει στους καταναλωτές της να καταχωρούν στον προσωπικό τους λογαριασμό τη μέτρηση ρεύματος τους. Με βάση τις καταχωρήσεις αυτές, θα λαμβάνουν έναντι λογαριασμούς που απεικονίζουν ακριβώς την κατανάλωση τους.

Αλλάξτε Τους Λαμπτήρες

Μπορεί να μην ακούγεται μεγάλη κίνηση, αλλά αν αλλάξετε τους απλούς λαμπτήρες σε σύγχρονου τύπου LED μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα σε βάθος χρόνου. Είναι αποδεδειγμένο ότι οι λαμπτήρες LED εξοικονομούν τουλάχιστον 75% ενέργεια απ’ ότι οι πυράκτωσης. 

Προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε το φυσικό φως τις ώρες της ημέρας και να χρησιμοποιείτε τις λάμπες μόνο όταν είναι απαραίτητες.

Εγκαταστήστε Φωτοβολταϊκά Πάνελ

Αναλόγως με τον αν σας ανήκει το κτίριο της επιχείρησης ή όχι, σκεφτείτε την εναλλακτική του να εγκαταστήσετε ηλιακούς συλλέκτες.

Παρόλο που στην αρχή θα χρειαστείτε ένα μεγάλο κεφάλαιο για την εγκατάσταση, θα δείτε από τον επόμενο μόλις μήνα ριζική διαφορά μεταξύ των λογαριασμών σας. Τα φωτοβολταϊκά πάνελ έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης και μειώνει δραστικά το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Με την χρήση ηλιακών συλλεκτών συμβάλλετε και στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς είναι μία ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, μειώνοντας την ανάγκη κατασκευής εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που μολύνουν το περιβάλλον. 

Συντήρηση Της Επιχείρησης

Όσο απλό και να ακούγεται, φροντίστε να κάνετε συχνές επιθεωρήσεις στην επιχείρηση σας. Σιγουρευτείτε ότι γίνεται επιμελής συντήρηση όλων των συσκευών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

Οι θερμοσίφωνες και οι δεξαμενές νερού πρέπει επίσης να ελέγχονται τακτικά, ώστε να μην υπάρχουν διαρροές ή κάποια βλάβη που απαιτεί μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας.

Απενεργοποιήστε Συσκευές Που Δεν Χρησιμοποιείτε

Οτιδήποτε δεν απαιτεί άμεση χρήση από τις ηλεκτρικές σας συσκευές, βγάλτε τις απ’ τις πρίζες, μην αρκεστείτε μόνο στην απενεργοποίηση από την ίδια τη συσκευή. Το ίδιο υφίσταται και για τα φώτα όταν βγαίνετε από ένα δωμάτιο.

Στο τέλος της ημέρας, προσπαθήστε να βγάλετε από τις πρίζες όσο περισσότερες συσκευές μπορείτε, επιτυγχάνοντας έτσι φθηνό ρεύμα για την επιχείρηση σας ημερησίως.

Είναι πολύ σημαντικό οι υπάλληλοι της επιχείρησης να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Όχι μόνο δημιουργείται ένα φιλικό προς το περιβάλλον χώρο εργασίας για την επιχείρηση σας, αλλά ταυτόχρονα “μαθαίνετε” και στους υπαλλήλους και συνεργάτες σας πως να εξοικονομούν και οι ίδιοι χρήματα στην προσωπική τους ζωή.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, θα δείτε άμεσα διαφορά μεταξύ των λογαριασμών σας πριν και μετά από την εφαρμογή τους. Πολλές φορές μικρές αλλαγές και καθημερινές κινήσεις είναι η λύση που ψάχνουμε για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, όπως το φθηνό ρεύμα για την επιχείρηση μας στην προκειμένη περίπτωση.

Με τα παραπάνω tips, εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων, συμβάλλετε ενεργά και στην προστασία του περιβάλλοντος, όπως επίσης και σε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον για εσάς και τους υπαλλήλους σας.