Power Pass

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση καταναλώσεων ηλεκτρικής ενέργειας

Σε συνέχεια των εξαγγελιών της κυβέρνησης για οικονομική στήριξη των καταναλωτών με επιδότηση στο ρεύμα, από 14/6/2022 άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος «Power Pass», η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την τελευταία μέρα του Ιουνίου. Η πλατφόρμα vouchers.gov.gr/powerpass θα ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους. H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Δικαιούχοι

 • Η οικονομική ενίσχυση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020, έως τις σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000) ευρώ.
 • Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης είναι ο δικαιούχος να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση εισοδήματος φορολογικού έτους 2020  έως την 1η Μαΐου 2022 Οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Η ενίσχυση αφορά στον λογαριασμό κατανάλωσης της κύριας κατοικίας των δικαιούχων καθώς και της μισθωμένης κατοικίας εξαρτώμενων παιδιών του νοικοκυριού που σπουδάζουν στο εσωτερικό.

Τρόπος υπολογισμού της οικονομικής ενίσχυσης

 • Για τον υπολογισμό του ποσού της ενίσχυσης ανά δικαιούχο, αρχικά υπολογίζεται το ποσό της ενίσχυσης για κάθε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών παροχών που έχει εκδοθεί την περίοδο μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 31η Μαΐου 2022.
 • Το ποσό της ενίσχυσης ανά λογαριασμό ρεύματος (έναντι ή εκκαθαριστικός) υπολογίζεται:

[Ρήτρα αναπροσαρμογής (-) Έκπτωση από «Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης» (-) Έκπτωση ενέργειας (-) Έκπτωση Συνέπειας] Χ 60%

 • Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε δικαιούχους οι οποίοι επιβαρύνθηκαν με συνολική αύξηση των λογαριασμών ρεύματος, για ποσό άνω των τριάντα (30) ευρώ και δεν μπορεί να υπερβαίνει τα εξακόσια (600) ευρώ ανά δικαιούχο.

Διαδικασία χορήγησης της οικονομικής ενίσχυσης και ενημέρωσης δικαιούχων

 • Η πληρωμή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της υποβολής και εξέτασης των αιτήσεων και το ποσό της ενίσχυσης θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην αίτηση.
 • Ο δικαιούχος θα λάβει αυτοματοποιημένο μήνυμα στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει δηλώσει στην αίτηση για τη λήψη της ενίσχυσης, με το ποσό της ενίσχυσης που του καταβλήθηκε ή θα ενημερωθεί σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης.

Ποια είναι η υποχρέωση της Volton ως προς την διαδικασία;

 • Από την εταιρεία μας έχουν αντληθεί συγκεκριμένα στοιχεία ανά λογαριασμό που έχουν εκδοθεί την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022, όπως αυτά έχουν ορισθεί στην υπουργική απόφαση (ΑΦΜ, Αριθμός παροχής Ημερομηνία έκδοσης λογαριασμού, Ποσό χρέωσης προμήθειας ενέργειας, ποσό ρήτρας αναπροσαρμογής λογαριασμού, Ποσό έκπτωσης επί του λογαριασμού από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, Ποσό έκπτωσης που έχει χορηγηθεί από τον προμηθευτή επί της κατανάλωσης ενέργειας του λογαριασμού Κατανάλωση Ενέργειας (kWh) του λογαριασμού κλπ).
 • Με βάση τα στοιχεία αυτά θα υπολογιστεί η επιδότηση που δικαιούται ο πελάτης.

FAQ

Για να λάβετε την οικονομική ενίσχυση πρέπει να υποβάλετε αίτηση στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr/powerpass η οποία θα ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ σας. H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού. Η επιδότηση θα δοθεί απευθείας από το Κράτος.

Για να μπορέσετε να λάβετε την επιδότηση βεβαιωθείτε ότι:

 1. Είστε σε οικιακό τιμολόγιο με λογαριασμό κατανάλωσης κύριας κατοικίας ή μισθωμένης κατοικίας εξαρτώμενων παιδιών του νοικοκυριού που σπουδάζουν στο εσωτερικό
 2. Έχετε ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020, έως (45.000) ευρώ.
 3. Έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση εισοδήματος φορολογικού έτους 2020  
 4. Είστε συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Ναι μπορείτε να κάνετε αίτηση, αλλά θα επιδοτηθείτε μόνο κατά την περίοδο έκδοσης τιμολόγησης που ήσασταν σε κυμαινόμενο πρόγραμμα.

Επιδοτείται η ρήτρα αναπροσαρμογής στο 60% αφαιρώντας πρώτα όλες τις εκπτώσεις που έχουν δοθεί από τους παρόχους ενέργειας όπως Promo κατανάλωσης ενέργειας ή έκπτωση συνέπειας.

Αντλήθηκαν τα στοιχεία των λογαριασμών σας, όπως ακριβώς τους έχετε λάβει για το διάστημα 1/12/21 – 31/5/22.

Η επιδότηση δίνεται από το Κράτος και όχι από τους παρόχους. Συνεπώς ως πάροχος έχουμε όφελος να λάβετε το μέγιστο της επιδότησης και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δώσουμε λανθασμένα στοιχεία λογαριασμών.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Καθημερινές: 9 πμ – 9 μμ
Σάββατο: 9 πμ – 6 μμ