Να σας καλέσουμε;
Τώρα η εξυπηρέτηση σας γίνεται ακόμη πιο άμεση. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

* Υποχρεωτικό πεδίο

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Καθημερινές: 9 πμ - 9 μμ
Σάββατο: 9 πμ - 6 μμ
Σύντομα διαθέσιμο! Για την εύκολη διαχείριση των λογαριασμών σας, δυνατότητα καταχώρησης μετρήσεων και πολλές άλλες ευκολίες.
Θέλετε να γίνετε πελάτης μάς;
Πατήστε εδώ και ένας εκπρόσωπος μας θα σας καλέσει σύντομα!
Κάνετε τώρα αίτηση
Πατήστε εδώ και κατεβάστε την αίτηση στον υπολογιστή σας
Να σας καλέσουμε;
11300 ΜΕ ΑΣΤΙΚΗ ΧΡΕΩΣΗ

Γλώσσα

11300
eksoikonomisi energeias me anemistira
20.04.2018

Γιατί να τοποθετήσουμε ανεμιστήρα στο σπίτι μας;

Οι ανεμιστήρες οροφής έχουν συνδεθεί σε μεγάλο βαθμό με τις επιλογές που έχουμε ως προς τον κλιματισμό του σπιτιού μας τους καλοκαιρινούς μήνες. Υπάρχουν όμως πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τους ανεμιστήρες μου ίσως μας φανούν χρήσιμα και σίγουρα θα μας βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Αρχικά, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ο ανεμιστήρας δεν είναι κλιματιστικό μέσο! Σε αντίθεση με τα air conditioners των οποίων η λειτουργία είναι να ψύχουν ή να θερμαίνουν τον αέρα ανάλογα με τις ανάγκες μας, οι ανεμιστήρες δημιουργούν ένα ρεύμα αέρα το οποίo μας κάνει να αισθανόμαστε δροσιά  χωρίς όμως να επηρρεάζουν στη θερμοκρασία του χώρου.

Το δεύτερο εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι πως σε αντίθεση με την αντίληψη που επικρατεί, οι ανεμιστήρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και το χειμώνα! Συγκεκριμένα, στους ανεμιστήρες διπλής δράσης, έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε εάν θα περιστρέφονται δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα. Οι επιλογές αυτές διαχωρίζουν τη λειτουργία του ανεμιστήρα σε χειμερινή και θερινή αντίστοιχα.

Τα οφέλη

Σαφώς τις ημέρες με ακραίες θερμοκρασίες οι ανεμιστήρες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το κλιματιστικό, μπορούν όμως να περιορίσουν τη χρήση του, χωρίς να επηρεαστεί η άνεσή μας. Ακόμα και η συνδυαστική χρήση των δύο συσκευών μπορεί να επιφέρει αρκετά μεγάλη διαφορά στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ένα μέσο air condition 9.000 BTU καταναλώνει 1 kW για κάθε ώρα χρήσης ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα, η κατανάλωση ενός ανεμιστήρα δεν ξεπερνάει τις 0,15 kWh! Από τη σύγκριση της κατανάλωσης των δύο συσκευών είναι κάτι περισσότερο από εμφανές ότι αξίζει να εντάξουμε την χρήση του ανεμιστήρα ώστε να μειωθεί εκείνη του air condition.

Εκτός όμως από το οικονομικό όφελος, πολλοί άνθρωποι προτιμούν τον ανεμιστήρα και για άλλους λόγους. Τόσο η ποιότητα του αέρα που προέρχεται από το air condition όσο και το γεγονός ότι όταν το χρησιμοποιούμε ερχόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και με ξηρή ατμόσφαιρα που μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις στη βλεννογόνο του στόματος, των ματιών και της μύτης, κάνει τη χρήση του ανεμιστήρα πιο φιλική για την υγεία μας. Θα πρέπει βέβαια να τονίσουμε για τους φίλους των κλιματιστικών ότι με κατάλληλη συντήρηση, τακτικό αέρισμα του χώρου και σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας και της υγρασίας, τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η χρήση του air condition είναι αντιμετωπίσιμα.

Ποια σημεία χρειάζονται προσοχή;

Η τοποθέτηση του ανεμιστήρα δεν είναι πολύπλοκη υπόθεση, δεδομένου ότι θα την αναλάβει ένας επαγγελματίας ηλεκτρολόγος. Θα πρέπει όμως να εστιάσουμε την προσοχή μας στα ακόλουθα σημεία:

  1. Συμβουλευόμαστε κάποιον τεχνικό ώστε να επιλέξουμε τον ιδανικό ανεμιστήρα για το χώρο μας. Ανάλογα με τον αριθμό των πτερύγιων αλλά και το μήκος τους καλύπτονται χώροι διαφορετικού εμβαδού. Αποφεύγουμε λοιπόν τη σπατάλη, επιλέγοντας τη συσκευή που καλύπτει πλήρως το χώρο και τις ανάγκες μας.
  2. Επιλέγουμε κάποιον ανεμιστήρα που είναι αθόρυβος.
  3. Για μεγαλύτερη οικονομία, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να έχει δυνατότητα αναστροφής ώστε να μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε και τον χειμώνα.

 

Και βέβαια για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία στο ρεύμα, επιλέγουμε και το πρόγραμμα Volton Free για το σπίτι ή και την επιχείρηση μας! Χωρίς πάγια, χωρίς δεσμεύσεις!

Θεματολογία:

Θέλω να έρθω στηv Volton
Τώρα η εξυπηρέτησή σας γίνεται ακόμη πιο άμεση.
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.
ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Καθημερινές: 9πμ - 9μμ
Σάββατο: 9πμ - 6μμ
Να σας καλέσουμε;

* Υποχρεωτικό πεδίο

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Καθημερινές: 9πμ - 9μμ
Σάββατο: 9πμ - 6μμ
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ VOLTON APP
Appstore Google Play www.volton.gr