Volton Δωρεά 10 υπερσύγχρονων κλινών ΜΕΘ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Volton: Δωρεά 10 υπερσύγχρονων κλινών ΜΕΘ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Δελτίο Τύπου

Με σκοπό την ενίσχυση και αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ΕΣΥ

«Κομμάτι» της μεγάλης εθνικής προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας της νόσου Covid-19

Αθήνα, 07/04/2020

 

Η Volton έχοντας πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης που βιώνει σήμερα η χώρα μας και θέλοντας να συμβάλει στην εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια, η οποία καταβάλλεται για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, προχωρά στη δωρεά 10 υπερσύγχρονων κλινών Μ.Ε.Θ. (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας) προς το Υπουργείο Υγείας.

Η δωρεά των 10 νοσοκομειακών κλινών, σχεδιασμένων με ειδικές προδιαγραφές για ΜΕΘ σκοπεύει στην άμεση και αποτελεσματική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και έχει στόχο να συμβάλει στη θωράκιση των Δημόσιων Νοσοκομείων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν από την πανδημία Covid-19.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της δωρεάς, καθώς και η κατανομή της πραγματοποιείται σε πλήρη συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, ώστε να αυξηθούν οι επιχειρησιακές δυνατότητες του και να καλυφθούν οι ανάγκες περιοχών που παρουσιάζουν εντονότερες ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και παραμένοντας κοινωνικά ενεργή, η Volton συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις της στην εθνική συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.  Παράλληλα, Διοικητικό Συμβούλιο και εργαζόμενοι εύχονται ολόψυχα η χώρα μας να ξεπεράσει αυτή την κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες και να βγει πιο δυνατή και αισιόδοξη προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις του μέλλοντος.


volton_ektakta metra stirixis ton katanaloton

Volton: Στο πλευρό του καταναλωτή με έκτακτα μέτρα στήριξης

Δελτίο Τύπου

Εκπτώσεις για τους πελάτες της εταιρείας και ειδικά μέτρα ελάφρυνσης για ευάλωτες/ευπαθείς ομάδες

Αθήνα, 30/03/2020

 

Η Volton θέτει ως βασική προτεραιότητα να σταθεί στο πλευρό των πολιτών και να συμβάλει, ώστε να ξεπεραστεί η κρίσιμη δοκιμασία που βιώνει η κοινωνία από την πανδημία COVID-19.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδίασε και θέτει άμεσα σε ισχύ μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των πελατών της:

 1. Έκπτωση 5% στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλους τους οικιακούς κι επαγγελματικούς πελάτες για διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα.*
 2. 5€ επιπλέον έκπτωση σε όσους πελάτες, παλιούς και νέους, αποφασίσουν να λαμβάνουν τον λογαριασμό τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά (e-bill).
 3. Αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης για τρεις μήνες σε ευάλωτες/ευπαθείς ομάδες.**
 4. Δυνατότητα ευέλικτων διακανονισμών έως και 8 μήνες σε ευάλωτες/ευπαθείς ομάδες.**

Έχοντας πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, η Volton θα συνεχίσει να στηρίζει σταθερά τα νοικοκυριά και τους καταναλωτές σε ολόκληρη τη χώρα.

Όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη. Με κεντρικό μήνυμα «Μένουμε Σπίτι», η Volton προτρέπει τους πελάτες της να εξυπηρετούνται εξ΄ αποστάσεως, επικοινωνώντας με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών, είτε τηλεφωνικά στο 11300, είτε μέσω email στο cs@volton.gr.

Διευκρινίσεις σχετικά με εκπτώσεις και ελαφρύνσεις

Η έκπτωση δεν συνδυάζεται με άλλες εκπτώσεις. Σε περίπτωση όπου για το ίδιο χρονικό διάστημα ο πελάτης δικαιούται και άλλου είδους έκπτωση, εφαρμόζεται η έκπτωση με το μεγαλύτερο όφελος για τον πελάτη.

Η επιπλέον έκπτωση 5€ για όσους πελάτες επιλέξουν να λαμβάνουν τον λογαριασμό τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά (e-bill) ισχύει έως τις 30/04/2020.

*Η έκπτωση αφορά πελάτες χαμηλής τάσης, αρχικά για το μήνα Απρίλιο και θα αποδοθεί στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό κάθε πελάτη.

**Οι ελαφρύνσεις 3 και 4,  σχετικά με τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες αφορούν τις ακόλουθες κατηγορίες:

Α’ Κατηγορία: Πελάτες που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ).

Β’ Κατηγορία: Πελάτες που στην σύνθεση του νοικοκυριού τους περιλαμβάνεται και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους και επιπλέον έχουν οι ίδιοι και τα μέλη του νοικοκυριού τους ετήσιο συνολικό πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα έως τα όρια που προβλέπονται στην υπ’αριθμ. Δ5-ΗΛ/Β/ Φ29/16027/6.8.2010 απόφαση «Εφαρμογή Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου», όπως εκάστοτε ισχύει.

 Γ’ Κατηγορία: Πελάτες, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το εβδομηκοστό (70ό) έτος της ηλικίας τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει άλλο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού το οποίο δεν έχει συμπληρώσει το ως άνω όριο ηλικίας και επιπροσθέτως να έχουν οι ίδιοι και τα μέλη του νοικοκυριού τους ετήσιο συνολικό πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα έως τα όρια που προβλέπονται στην υπ’αριθμ. Δ5-ΗΛ/Β/ Φ29/16027/6.8.2010 απόφαση «Εφαρμογή Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου», όπως εκάστοτε ισχύει, προσαυξανόμενα κατά οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ.


Ασπίδα προστασίας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19

Ασπίδα προστασίας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19

Δελτίο Τύπου

Μέτρα για το καλό όλων μας.

Ασπίδα προστασίας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19

Εφαρμογή τηλε-εργασίας στην πλειοψηφία των εργαζομένων

Απρόσκοπτη και απομακρυσμένη εξυπηρέτηση κοινού

Αθήνα, 17/03/2020

 

Η Volton Ελληνική Ενεργειακή ΑΕ εφαρμόζοντας πιστά όλες τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19, έχει προχωρήσει από την πρώτη στιγμή σε σχολαστική απολύμανση των γραφείων της, χρήση αντισηπτικών διαλυμάτων, 14ήμερη παραμονή εκτός γραφείου όσων έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό, αναστολή όλων των επαγγελματικών ταξιδιών, περιορισμό πολυπληθών συναντήσεων και επισταμένη ενημέρωση των εργαζομένων της για τους τρόπους μετάδοσης και πρόληψης από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

 

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζομένους της και τους καταναλωτές και με κύριο στόχο να συμβάλλει στην προσπάθεια επιβράδυνσης της εξάπλωσης της πανδημίας COVID_19 στη χώρα μας, έχει προχωρήσει στην εφαρμογή προγράμματος εξ’ αποστάσεως εργασίας (τηλε-εργασία) για την πλειοψηφία των ανθρώπων της, ώστε να επιτευχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας και η απομακρυσμένη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

 

Παράλληλα, θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την προάσπιση της υγείας των εργαζομένων και των πελατών της, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για τη δυνατότητα εξόφλησης των λογαριασμών μέσω της εφαρμογής myaccount στο www.volton.gr ή μέσω web banking.

 

Τέλος, οι πελάτες της εταιρείας έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών για οτιδήποτε χρειαστούν, είτε τηλεφωνικά στο 11300, είτε μέσω email στο cs@volton.gr

 


Πόλος έλξης το περίπτερο της Volton στην Πελοπόννησος EXPO 2019

Δυναμικό παρών της Volton στην «Πελοπόννησος EXPO 2019»

Δελτίο Τύπου

 Δυναμικό παρών της Volton στην «Πελοπόννησος EXPO 2019»

 Αριθμός – ρεκόρ επισκεπτών στη μεγάλη πελοποννησιακή έκθεση

Πόλος έλξης το περίπτερο της Volton

Αθήνα, 19/11/2019 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες της η έκθεση «Πελοπόννησος Expo 2019» αυξάνοντας τις προσδοκίες συμμετεχόντων και επισκεπτών για τις μελλοντικές διοργανώσεις.

Η Volton συμμετείχε δυναμικά στην έκθεση παρουσιάζοντας τα ολοκληρωμένα προϊόντα και τις καινοτόμες υπηρεσίες της στο μεγάλο πελοποννησιακό κοινό. Η Volton αύξησε μέσω της «Πελοπόννησος Expo 2019»  την απήχηση της τόσο σε ιδιώτες όσο και στον επιχειρηματικό κλάδο, με το περίπτερο της εταιρείας να αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες,  τους οποίους  τα στελέχη της Volton καλωσόριζαν με προσφορές και πλούσια δώρα. Στο πλαίσιο της έκθεσης, η Volton διεξήγαγε διαγωνισμό, με το νικητή να αναμένεται να ανακοινωθεί μέσω των social media τις επόμενες μέρες.

Τα στελέχη της Volton με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης
Τα στελέχη της Volton με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης

Η παρουσία των δημοφιλών ποδοσφαιριστών του Αστέρα Τρίπολης, Matias Iglesias και Γιάννη Κώτσιρα, στο περίπτερο της Volton αποτέλεσε μία από τις πιο ευχάριστες στιγμές του πενθημέρου της έκθεσης.  Πλήθος κόσμου γνώρισε από κοντά τους αγαπημένους του ποδοσφαιριστές, φωτογραφήθηκε μαζί τους και έλαβε δώρα με την υπογραφή των παιχτών. Παράλληλα, η Volton μαζί με τον συνεργάτη της στην περιοχή της Τρίπολης, κο. Νίκο Τότση, προχώρησε σε μία ιδιαίτερα σημαντική και συμβολική κίνηση, βραβεύοντας  τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κο. Ιωάννη Τρουπή. Ο κος Τρούπης αποτελεί σημαντική προσωπικότητα του ελληνικού επιχειρείν  και μέσω της διοργάνωσης της  σημαντικότερης έκθεσης της Πελοποννήσου ενισχύσει συλλογικά την εικόνα της πελοποννησιακής επιχειρηματικότητας, επενδύοντας στην εξωστρέφεια και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις πολυεπίπεδες δυνατότητες της περιοχής.

 

O Commercial Director της Volton κος Διονύσης Τσίτος κατά τη βράβευση του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κου Ιωάννη Τρουπή
O Commercial Director της Volton κος Διονύσης Τσίτος κατά τη βράβευση του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κου Ιωάννη Τρουπή

Η δυναμική συμμετοχή των 215 εκθετών από επιχειρήσεις όλης της χώρας και ο αριθμός ρεκόρ των 25.000 επισκεπτών επισφραγίζει με τον καλύτερο των τρόπων, πως η «Πελοπόννησος Expo» έχει πλέον καθιερωθεί ως μία από τις εκθέσεις σταθμούς του ελληνικού επιχειρείν.

 

Οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης, Matias_Iglesias και Γιάννης Κώτσιρας
Οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης, Matias_Iglesias και Γιάννης Κώτσιρας

Οι 25.000 και πλέον επισκέπτες, που κατέκλυσαν τις εγκαταστάσεις της ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης κατά τη διάρκεια της πενταήμερης έκθεσης, είχαν παράλληλα την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σειρά εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δρώμενων. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της  «Πελοπόννησος Expo 2019» διοργανώθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό με την παρουσία σημαντικών εισηγητών, που ενίσχυσαν τη συνεχώς ανοδική πορεία της έκθεσης.

Η Volton στηρίζει ενεργά και θα συμμετέχει και μελλοντικά  σε παρόμοιες ενέργειες και εκθέσεις, που προάγουν την επιχειρηματικότητα.


Η Volton εξαγόρασε την ΚΕΝ

Δελτίο Τύπου

Η Volton εξαγόρασε την ΚΕΝ:

Η μεγαλύτερη συμφωνία στην ελληνική αγορά εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας

Η εξαγορά που αλλάζει τις ισορροπίες στον ενεργειακό κλάδο

Αθήνα, 11/11/2019

 

Σε μία στρατηγικής σημασίας εξαγορά προχώρησε η Volton Ελληνική Ενεργειακή Α.Ε. αποκτώντας το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΕΝ Α.Ε. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ των δύο παρόχων ενέργειας αλλάζει τις ισορροπίες στην ελληνική αγορά εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εξαγορά της ΚΕΝ Α.Ε. καθιστά την Volton Ελληνική Ενεργειακή Α.Ε. έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους παίχτες της ελληνικής αγοράς εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Volton Α.Ε. μέσω αυτής της εξαγοράς ισχυροποιεί τη θέση της και επισφραγίζει τη διατήρηση της συνεχούς ανοδικής πορείας και την περαιτέρω ανάπτυξή της, διαθέτοντας πλέον μία ενεργή βάση 120.000 συνδρομητών, που περιλαμβάνει οικιακούς συνδρομητές καθώς και μικρού, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις, 250 έμπειρα στελέχη και ένα δίκτυο 30 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Η ΚΕΝ Α.Ε. ξεκίνησε δυναμικά τις δραστηριότητές της στον ενεργειακό κλάδο το 2017 ως εναλλακτικός προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της το 2019 και στην αγορά Φυσικού Αερίου.

Η πορεία της ΚΕΝ Α.Ε, η τεχνογνωσία και η κατάρτιση του έμπειρου στελεχιακού της δυναμικού έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση της συμφωνίας και αναμένεται να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντά στη νέα εποχή της ελληνικής αγοράς εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας.

H συμφωνία μεταβίβασης θα τεθεί υπόψη των εποπτικών αρχών.


3 πιστοποιήσεις ISO για την Volton

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣEIΣ ISO ΓΙΑ ΤΗΝ VOLTON

Η ποιότητα των υπηρεσιών και οι ανάγκες των πελατών στο επίκεντρο της εταιρείας

Εφαρμόζοντας αποτελεσματικά την πολιτική της σε θέματα ποιότητας, η Volton Ελληνική Ενεργειακή Α.Ε., η  αμιγώς ελληνική εταιρεία που έχει εισέλθει δυναμικά στο χώρο της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, διατηρεί ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας το οποίο έλαβε τρεις πιστοποιήσεις ISO και πλέον πληροί τις απαιτήσεις των:

ISO 9001

Περιλαμβάνει καλές πρακτικές για τη διαχείριση της ποιότητας και τη βελτίωση της εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας των οργανισμών και επιχειρήσεων αποτελώντας το πιο διαδεδομένο διεθνές πρότυπο παγκοσμίως.

ISO 14001

Καθορίζει τις απαιτήσεις για την ανάπτυξη και την εφαρμογή ενός Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και απευθύνεται σε οργανισμούς και επιχειρήσεις που επιδιώκουν να διαχειριστούν τις περιβαλλοντικές ευθύνες τους µε συστηματικό τρόπο, ώστε να συμβάλλουν στoν περιβαλλοντικό πυλώνα της αειφορίας.

OHSAS 18001

Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα πρότυπα διεθνώς προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία ενός Συστήματος Διαχείρισης της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

Με αφορμή την πιστοποίηση της εταιρείας ο κ. Ανδρέας Σκιαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Volton, δήλωσε: «Βασικός μας στόχος είναι η παροχή ποιοτικών  υπηρεσιών που ικανοποιούν πλήρως τις απαιτήσεις των πελατών μας. Παρακολουθούμε συνεχώς την ποιότητα ενδιάμεσων και τελικών υπηρεσιών μας και έχουμε τεκμηριώσει διαδικασίες για τον αποτελεσματικό χειρισμό των απαιτήσεων των πελατών μας και τη μέτρηση της ικανοποίησής τους. Aυτό μας επιτρέπει να βελτιώνουμε συνεχώς τις ικανότητες και την αποδοτικότητα του Συστήματος Διαχείρισης πραγματοποιώντας διορθωτικές και προληπτικές ενέργειες σε περιοχές όπου χρειάζεται».

 

 

Ποια είναι η Volton

Η Volton Ελληνική Ενεργειακή Α.Ε. είναι μία εταιρεία ενέργειας που δραστηριοποιείται στο χώρο της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελληνική αγορά, με βλέψεις στην εμπορία ενέργειας στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Ο κύριος στόχος της Volton είναι να παραμείνει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων σε μία δυναμική αγορά που εξελίσσεται ταχέως, εκπληρώνοντας τις ενεργειακές ανάγκες επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Η Volton προμηθεύει ενέργεια σε τελικούς καταναλωτές συνδεδεμένους στο δίκτυο Χαμηλής και Μέσης Τάσης και σκοπεύει στην επίτευξη μίας σημαντικής θέσης στον Ελληνικό ενεργειακό χώρο, προσφέροντας αξιόπιστες υπηρεσίες που εκπληρώνουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες τους.


Η θέση της Volton στη Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ επί της πρότασης του Λειτουργού της Αγοράς για την αναπροσαρμογή της ετήσιας ποσότητας προθεσμιακών προϊόντων προς δημοπράτηση για το 2017, τον καταμερισμό αυτής και το πρόγραμμα διεξαγωγής των δημοπρασιών

Πειραιάς, 25 Σεπτεμβρίου 2017

Προς:   ΡΑΕ
Πειραιώς 13
118 54, Αθήνα

Θέμα:  Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ επί της πρότασης του Λειτουργού της Αγοράς για την αναπροσαρμογή της ετήσιας ποσότητας προθεσμιακών προϊόντων προς δημοπράτηση για το 2017, τον καταμερισμό αυτής και το πρόγραμμα διεξαγωγής των δημοπρασιών

Σας καταθέτουμε τις απόψεις μας αναφορικά με το θέμα της Δημόσιας Διαβούλευσης που εξαγγείλατε την 20.09.2017.

Α. Αναφορικά με τις υπολογιζόμενες ποσότητες προθεσμιακών προϊόντων προς δημοπράτηση

Σύμφωνα με την εισήγηση του ΛΑΓΗΕ, η συνολική ετήσια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας στο διασυνδεδεμένο σύστημα σύμφωνα με τα στοιχεία των δελτίων ΗΕΠ για το 2016 είναι 50.087.685 MWh και σύμφωνα με το Άρθρο 101 του Ν. 4472/2017:

«β. Η ετήσια ποσότητα της ηλεκτρικής ενέργειας προς δημοπράτηση πρέπει να ισούται κατ’ έτος, με τα ακόλουθα ποσοστά επί του συνολικού όγκου ηλεκτρικής ενέργειας του διασυνδεδεμένου συστήματος του προηγούμενου έτους:

(ββ) Για το έτος 2017: Δεκαέξι ποσοστιαίες μονάδες (16%). Η φυσική παράδοση τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων (4%) εκ της ποσότητας του έτους 2017 άρχεται την 1η Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.».

Όπως περιγράφεται στο παράρτημα της εισήγησης, λαμβάνοντας υπόψη τον όγκο ηλεκτρικής ενέργειας του διασυνδεδεμένου συστήματος του έτους 2016, το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 915 MWh/h. Δεδομένου ότι μέχρι στιγμής για το 2017 έχουν δημοπρατηθεί 435 MWh/h, προκύπτει ότι υπολείπεται να δημοπρατηθεί από τον Λειτουργό για το έτος 2017 όγκος 480 MWh/h. Αντίστοιχα, το 4% του όγκου του 2016, του οποίου η φυσική παράδοση άρχεται την 1η Δεκεμβρίου του 2017 ανέρχεται σε 229 MWh/h.

Ωστόσο στην εισήγηση του ΛΑΓΗΕ, η προς δημοπράτηση ποσότητα με φυσική παράδοση την 1η Δεκεμβρίου 2017, ορίζεται σε 475 MWh/h.

Από τον καθορισμό αυτής της ποσότητας προκύπτει απόκλιση 5 MWh/h ανάμεσα στον όγκο που προτείνεται να δημοπρατηθεί την 1η Δεκεμβρίου και τον συνολικό όγκο που υπολείπεται να δημοπρατηθεί για το έτος 2017.

Β. Αναφορικά με το προτεινόμενο πρόγραμμα διεξαγωγής δημοπρασιών

Σύμφωνα με την εισήγηση του ΛΑΓΗΕ, η απόκλιση των μεριδίων ΔΕΗ Α.Ε., για το πρώτο εξάμηνο ελέγχου του 2017, που προκύπτει βάσει στοιχείων ΗΕΠ, προσδιορίζεται σε 4,25% και αντιστοιχεί σε ποσότητα 243 MWh/h. Σύμφωνα με την εισήγηση, η ποσότητα αυτή θα δημοπρατηθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2017, την 15η Νοεμβρίου 2017, δηλαδή το πρώτο εξάμηνο μετά το εξάμηνο ελέγχου, αλλά η φυσική παράδοση του προϊόντος άρχεται την 1η Ιανουαρίου 2018.

Δεδομένου ότι:

 • ο αρχικός προγραμματισμός των δημοπρασιών για το 2017 αφορούσε συνολικά τέσσερις δημοπρασίες και την 18η Οκτωβρίου υπάρχει προγραμματισμένη η δημοπρασία 2017Α04Ρ04
 • η υπολογιζόμενη ποσότητα των 243 MWh/h που αφορά το 2017, σύμφωνα με την εισήγηση ΛΑΓΗΕ δε θα παραδοθεί εντός του 2017,
 • η δημοπράτηση της συνολικής υπολειπόμενης ποσότητας για το 2017 σε δύο δημοπρασίες απαιτεί, τόσο από την πλευρά του ΛΑΓΗΕ, όσο και από την πλευρά των συμμετεχόντων, διπλάσιες διαδικασίες,

θεωρούμε ότι πρέπει να αιτιολογηθεί η απόφαση σχετικά με τη δημοπράτηση της ποσότητας που προσδιορίζεται βάσει του Άρθρου 135 διακριτά από τον υπολειπόμενο όγκο του 2017.

Προτείνουμε, σύμφωνα με την ανωτέρω ανάλυση, την αναπροσαρμογή του συνολικού όγκου προθεσμιακών προϊόντων που θα δημοπρατηθεί στη δημοπρασία 2017Α04Ρ04 σε 723 MWh/h.

 

Για τη VOLTON ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.,

Σκοτεινός Ηρακλής
Energy Manager


Η θέση της Volton στη Δημόσια Διαβούλευση για τις βασικές αρχές σχεδιασμού του Μεταβατικού Μηχανισμού Αποζημίωσης Ευέλικτης Ισχύος (ΜΜΑΕΙ) στο Διασυνδεδεμένο Ηλεκτρικό Σύστημα της χώρας μας

Πειραιάς, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Προς:   ΡΑΕ
Πειραιώς 132
118 54, Αθήνα

Θέμα:  Δημόσια Διαβούλευση για τις βασικές αρχές σχεδιασμού του Μεταβατικού Μηχανισμού Αποζημίωσης Ευέλικτης Ισχύος (ΜΜΑΕΙ) στο Διασυνδεδεμένο Ηλεκτρικό Σύστημα της χώρας μας στη βάση της «Μελέτης Αναγκών Ευελιξίας του Συστήματος για την περίοδο 2018-2027» του Διαχειριστη

Αναφορικά με το θέμα της Δημόσιας Διαβούλευσης που εξαγγείλατε την 06.09.2017, παραθέτουμε τις κατωτέρω απόψεις της Volton A.E.:

I. Γενικές παρατηρήσεις σχετικά με τον προτεινόμενο ΜΜΑΕΙ και το Ρυθμιστικό Πλαίσιο

Α. Αναφορικά με τις διασυνδέσεις του συστήματος, η Ανακοίνωση ΕΕ 2014/C 200/01 «Κατευθυντήριες γραμμές για τις κρατικές ενισχύσεις στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας (2014-2020)» αναφέρει για τις «Ενισχύσεις για επάρκεια παραγωγής»:

«Το μέτρο θα πρέπει να έχει σχεδιαστεί κατά τρόπο που να καθιστά δυνατή τη συμμετοχή σε αυτό οποιασδήποτε δυναμικότητας η οποία μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος επάρκειας παραγωγής, ιδίως, λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

α. τη συμμετοχή φορέων παραγωγής που χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνολογίες και διαχειριστών που προσφέρουν μέτρα με ισοδύναμες τεχνικές επιδόσεις, για παράδειγμα διαχείριση από την πλευρά της ζήτησης, διασυνδέσεις και αποθήκευση…

β. τη συμμετοχή φορέων παραγωγής από άλλα κράτη μέλη, εφόσον η συμμετοχή αυτή είναι πρακτικά εφικτή, ιδίως σε περιφερειακό πλαίσιο, δηλαδή η δυναμικότητα μπορεί πρακτικά να παρασχεθεί στο κράτος μέλος που εφαρμόζει το μέτρο και μπορούν να επιβληθούν οι υποχρεώσεις που προβλέπει το μέτρο

γ. συμμετοχή επαρκούς αριθμού φορέων παραγωγής για την καθιέρωση ανταγωνιστικών τιμών για τη δυναμικότητα…»

Επίσης, στη σχετική με τη δημόσια διαβούλευση τομεακή έρευνα «Τελική έκθεση της τομεακής έρευνας για τους μηχανισμούς δυναμικότητας» («Final Report of the Sector Inquiry on Capacity Mechanisms»), στο πλαίσιο της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τροποποίηση της «Τρίτης Ενεργειακής Δέσμης», αναφέρονται:

«…οι μηχανισμοί δυναμικότητας για ολόκληρη την αγορά πρέπει να είναι ανοιχτοί στη ρητή διασυνοριακή συμμετοχή, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι στρεβλώσεις στον διασυνοριακό ανταγωνισμό και το εμπόριο, να διασφαλίζεται η παροχή κινήτρων για συνεχείς επενδύσεις στη διασύνδεση και να περιορίζεται το μακροπρόθεσμο κόστος της ασφάλειας του εφοδιασμού στην Ευρώπη.»

Στην πρότασή της, η ΡΑΕ αποκλείει από τον μηχανισμό έστω και την εξέταση της συμμετοχής των διασυνδέσεων, αιτιολογούμενη μόνο βάσει του ανωτέρω εδαφίου β) της Ανακοίνωσης. Επίσης, θεωρούμε ότι στο πλαίσιο των προτάσεων θα πρέπει να συζητηθεί και το θέμα της διαχείρισης της ζήτησης, έστω και σε επίπεδο διερεύνησης και αποτύπωσης απόψεων και προτάσεων, βάσει του Ευρωπαϊκού ρυθμιστικού πλαισίου.
 

Β. Επίσης, η τομεακή έρευνα προτείνει:

«… οι μηχανισμοί δυναμικότητας θα πρέπει να είναι ανοιχτοί σε δυνητικούς παρόχους δυναμικότητας κάθε είδους. Το τελευταίο, σε συνδυασμό με μια ανταγωνιστική διαδικασία καθορισμού των τιμών, διασφαλίζει ότι με τον ανταγωνισμό ελαχιστοποιείται η τιμή που καταβάλλεται για τη δυναμικότητα.»

Στο κείμενο της πρότασης αναφέρεται σχεδιασμός διαγωνιστικής διαδικασίας με κατάθεση κλειστών προσφορών, μεθοδολογία που περιορίζει τον ανταγωνισμό έναντι δημοπρασιών σε πραγματικό χρόνο. Η ανταγωνιστική διαδικασία περιορίζεται πρόσθετα, αν ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι η συνολική εκτιμώμενη προσφερόμενη ποσότητα των επιλέξιμων μονάδων του μηχανισμού είναι οριακά μεγαλύτερη του συνολικού δημοπρατούμενου όγκου του μηχανισμού της πρότασης, όπως αναλύεται στην παράγραφο 6 της ενότητας ΙΙ.

Γ. Τέλος, στην τομεακή έρευνα αναφέρεται:

«… τα κράτη μέλη που θέτουν σε εφαρμογή μηχανισμούς δυναμικότητας θεσπίζουν πρότυπο αξιοπιστίας που θα βασίζεται στην αξία που οι καταναλωτές αποδίδουν στην ασφάλεια του εφοδιασμού.»

H «Μελέτη Αναγκών Ευελιξίας του Συστήματος για την περίοδο 2018-2027» που συνοδεύει τη Δημόσια Διαβούλευση αφορά αποκλειστικά τις ανάγκες ευελιξίας του Συστήματος για την περίοδο 2018-2027, χωρίς να αποτυπώνεται οικονομικά η συσχέτιση κόστους-ωφέλειας για τους καταναλωτές, η οποία θα έδινε πληρέστερη εικόνα για τον προτεινόμενο μηχανισμό. 

 

IΙ. Ειδικές παρατηρήσεις σχετικά με τον προτεινόμενο ΜΜΑΕΙ

Α. Αναφορικά με τη διάκριση των υπηρεσιών ευελιξίας σε προϊόντα ευελιξίας μίας και τριών ωρών, θεωρούμε ότι η ευελιξία αποτελεί ενιαία υπηρεσία και δεν πρέπει να αποτελεί προϊόν διακριτής διαπραγμάτευσης. Άλλωστε, η εξεταζόμενη απόκριση τριών ωρών αφορά αποκλειστικά μονάδες φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου καθώς εκφράζει τη βέλτιστη απόκριση από θερμή εκκίνηση και δεν έχει υπόσταση όταν διατίθενται και άλλες πιθανές πηγές ευελιξίας, όπως υδροηλεκτρικοί σταθμοί, αεριοστρόβιλοι ανοιχτού κύκλου, διασυνδέσεις και απόκριση ζήτησης.

 

Β. Αναφορικά με τον δημοπρατούμενο όγκο των 4.263MW ως ενιαία υπηρεσία, ή των 2.662MW και 1.601 ΜW ως διακριτές υπηρεσίες μίας και τριών ωρών αντίστοιχα, αυτός προκύπτει από τη μέγιστη τιμή απαίτησης ευελιξίας μίας και τριών ωρών για το έτος 2018 όλων των σεναρίων που εξετάστηκαν στη μελέτη. Θεωρούμε ότι:

 • καθώς τα σενάρια από τα οποία προκύπτουν οι τιμές αυτές αφορούν παράλληλη ύπαρξη ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών, όπως υψηλή τιμή δικαιωμάτων CO2, και φορτίο 54,4 TWh, ιδιαίτερα υψηλό ακόμα και θεωρώντας δεδομένη τη διασύνδεση των Κυκλάδων από 1/1/2018,
 • καθώς στους υπολογισμούς της ευελιξίας έχει ληφθεί υπόψη ήδη το χειρότερο ενδεχόμενο απώλειας της μεγαλύτερης μονάδας του συστήματος κατά τις ώρες των μέγιστων αναγκών ramp-up,

θα ήταν σκόπιμο στον υπολογισμό των προς δημοπράτηση ποσοτήτων ευελιξίας να λαμβάνονται υπόψη, με κατάλληλους συντελεστές βαρύτητας, οι υπολογισμοί απαιτήσεων ευελιξίας όλων των εξεταζόμενων σεναρίων.

 

Γ. Αναφορικά με τα εξεταζόμενα σενάρια της μελέτης θεωρούμε ότι:

 • Στα πλαίσια της προτεινόμενης αξιολόγησης των αποτελεσμάτων με συντελεστές βαρύτητας θα πρέπει να συμπεριληφθούν και τα σενάρια ήπιας εξέλιξης μεγεθών της αγοράς (ενδεικτικά ζήτηση φορτίου), τα οποία παρουσιάζονται στην «Μελέτη επάρκειας ισχύος για την περίοδο 2017-2023» του ΑΔΜΗΕ, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί ότι αποκλίνουν σημαντικά από την πραγματικότητα.
 • Χρήζει διερεύνησης εάν τα εξεταζόμενα σενάρια που δεν περιλαμβάνουν διασυνδέσεις θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στην ανάλυση καθώς, αφενός η απομόνωση του Ελληνικού συστήματος από όλα τα διασυνδεδεμένα γειτονικά συστήματα δεν αποτελεί πιθανό ενδεχόμενο και αφετέρου, γιατί σύμφωνα με το υπάρχον Ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο οι διασυνδέσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία της ενιαίας Ευρωπαϊκής αγοράς αλλά και στην ασφάλεια εφοδιασμού του Ευρωπαϊκού συστήματος.
 • Αναφορικά με τις εκτιμήσεις παραγωγής των υδροηλεκτρικών σταθμών, θεωρούμε, ειδικά για το εξεταζόμενο διάστημα επτά ετών, ότι εξαιτίας της στοχαστικότητας της παραγωγής τους, λόγω μεταβαλλόμενης υδραυλικότητας, θα είχε αξία η διαμόρφωση και ανάλυση περισσότερων σεναρίων με διαφορετικά επίπεδα ετήσιας υποχρεωτικής παραγωγής υδροηλεκτρικών μονάδων.
 • Τέλος, αναφορικά με τον τρόπο που έχουν μοντελοποιηθεί οι προσφορές εισαγωγών και εξαγωγών στα εξεταζόμενα σενάρια, θα θέλαμε να παρατηρήσουμε ότι η στατιστική ανάλυση διασυνοριακών ποσοτήτων με βάση την Οριακή Τιμή του Ελληνικού Συστήματος έχει αξία, αλλά για σωστή αποτύπωση απαιτείται μοντελοποίηση των προσφορών εισαγωγών και εξαγωγών με βάσει των τιμών των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας των χωρών της ευρύτερης γεωγραφικής περιφέρειας.

 

Δ. Αναφορικά με την αναπροσαρμογή της διαθεσιμότητας των υδροηλεκτρικών σταθμών, βάσει του συντελεστή μέσης ισχύος 18% των τριών τελευταίων ετών, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι μακροπρόθεσμα, σε ετήσια βάση, πράγματι οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί έχουν σχετικά χαμηλό συντελεστή μέσης ισχύος, κυμαινόμενο ανάλογα με τα επίπεδα υδραυλικότητας κάθε έτους. Παρόλα αυτά, εφόσον η εξεταζόμενη υπηρεσία αφορά ευελιξία, οι υδροηλεκτρική σταθμοί είναι σε θέση, σε χρονικό ορίζοντα από λίγα λεπτά έως λίγες ώρες, να παρέχουν ευελιξία για όλο το εύρος λειτουργίας τους, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα SCADA της λειτουργίας του Ελληνικού συστήματος. Η προτεινόμενη μεθοδολογία περιορίζει σε μεγάλο βαθμό την αποζημίωση των υδροηλεκτρικών σταθμών για την παροχή της υπηρεσίας, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν τον πιο γρήγορο ρυθμό απόκρισης αύξησης και μείωσης φορτίου και αποτελούν τεχνολογία με μηδενικές ανθρακούχες εκπομπές.

 

Ε. Αναφορικά με τη μεθοδολογία υπολογισμού της προτεινόμενης διοικητικά οριζόμενης ανώτατης τιμής προσφοράς των 25.000 €/MWh, θεωρούμε ότι απαιτείται οικονομική τεκμηρίωση του ύψους της αποζημίωσης αυτής. Στο κείμενο της πρότασης αναφέρεται ότι η υπολογιζόμενη τιμή λαμβάνει υπόψη «το πρόσθετο σταθερό κόστος που υπολογίζεται ότι προκύπτει για τις θερμικές μονάδες από την παροχή της υπηρεσίας ευελιξίας», το οποίο προσδιορίζεται ως πρόσθετο κόστος λειτουργίας και συντήρησης και το πρόσθετο κόστος προμήθειας και μεταφοράς φυσικού αερίου. Θεωρούμε ότι πρέπει να εξεταστεί εάν το προκύπτον πρόσθετο κόστος λειτουργίας και συντήρησης είναι πάγιο κόστος ή μεταβλητό, οπότε και θα πρέπει να ενσωματωθεί στο μεταβλητό κόστος της μονάδας, όπως αυτό καταρτίζεται από την άθροιση των μεταβλητών στοιχείων κόστους καυσίμου, κόστους λειτουργίας και συντήρησης και κόστους δικαιωμάτων εκπομπών αέριων ρύπων και να μην αποζημιώνεται από μηχανισμούς παράλληλους με την αγορά.

 

ΣΤ. Αναφορικά με την προτεινόμενη διαγωνιστική διαδικασία, παρατηρούμε τα εξής:

 • Με βάση τους δείκτες αξιοπιστίας που παρουσιάζονται στη «Μελέτη επάρκειας ισχύος για την περίοδο 2017-2023» του ΑΔΜΗΕ για τις θερμικές μονάδες και λαμβάνοντας υπόψη την προτεινόμενη μεθοδολογία μείωσης της επιλέξιμης ισχύος των υδροηλεκτρικών σταθμών προκύπτει συνολική προσφορά ισχύος λίγο μεγαλύτερη από την συνολική προσδιοριζόμενη απαίτηση για το 2018 (4.263 MW). Δεδομένου ότι οι συμμετέχοντες στη διαγωνιστική διαδικασία είναι λίγοι και η εκτιμώμενη προσφορά υπερκαλύπτει οριακά τη ζήτηση ευέλικτης ισχύος, προκύπτει ανησυχία για διαμόρφωση υψηλών τιμών κοντά στο ανώτατο διοικητικά όριο.
 • Το ανωτέρω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στην Ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας τα τελευταία χρόνια έχουν εφαρμοστεί διάφορα μοντέλα δημοπρασιών, θεωρούμε ότι διαγωνιστική διαδικασία σε πραγματικό χρόνο ενδέχεται να αυξήσει τον ανταγωνισμό συγκριτικά με την υποβολή κλειστών προσφορών, λειτουργώντας τελικά υπέρ των καταναλωτών.

Ζ. Τέλος, θεωρούμε ότι απαιτούνται επιπρόσθετες διευκρινήσεις αναφορικά με:

 • Τη χρονική διάρκεια του μηχανισμού, καθώς στο κείμενο της πρότασης αναφέρεται «να τεθεί σε ισχύ κατά το μεταβατικό διάστημα έως την αποτελεσματική εφαρμογή των νέων αγορών του Μοντέλου-Στόχου», αλλά και «έως τη θέση σε εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου, με το οποίο θα λειτουργήσουν οι νέες αγορές ηλεκτρικής ενέργειας».
 • Την παροχή εγγυήσεων από τις μονάδες φυσικού αερίου ως προς την εξασφάλιση σταθερής παροχής ενέργειας και διαθεσιμότητας καυσίμου και τις αντίστοιχες κυρώσεις που θα επιβάλλονται σε περίπτωση αθέτησης παροχής της υπηρεσίας.
 • Τον τρόπο επιμερισμού του κόστους του μηχανισμού στους εκπροσώπους φορτίου και τεκμηρίωση αναφορικά με το εάν η χρηματοδότηση του μηχανισμού θα προέρχεται αποκλειστικά από τους προμηθευτές για το σύνολο του φορτίου που εκπροσωπούν, ή εάν στην χρηματοδότηση συμπεριλαμβάνονται και οι εκπρόσωποι φορτίου για το τμήμα των ανά ώρα καθαρών εξαγωγών τους.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να επαναλάβουμε την πάγια θέση της εταιρίας μας για την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ Ρυθμιστικής Αρχής, Λειτουργού της Αγοράς, αρμόδιων Διαχειριστών και συμμετεχόντων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, πρωτίστως για την επίσπευση της υλοποίησης του Μοντέλου Στόχος και δευτερευόντως για τη διερεύνηση προσωρινών μέτρων και μηχανισμών, με απώτερο στόχο αφενός τη διασφάλιση σταθερού περιβάλλοντος στην αγορά και αφετέρου συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού υπό ισότιμους όρους προς όφελος των τελικών καταναλωτών.

Παραμένουμε στη διάθεση της Αρχής σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση και συνεργασία πάνω στις θέσεις της εταιρίας μας.

 

Για τη VOLTON ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.,

Σκοτεινός Ηρακλής
Energy Manager


Μεγάλη συνεργασία Volton - Ευρωπαϊκή Πίστη με πολλά οφέλη για τους καταναλωτές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ VOLTON – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Δωρεάν ασφαλιστήριο συμβόλαιο πυρός για 12 μήνες για τους νέους συνδρομητές

Ένταξη της Volton στο πρόγραμμα «Ασφαλιστικός Γονέας»

Μία νέα συνεργασία της Volton Ελληνική Ενεργειακή Α.Ε., της  αμιγώς ελληνικής εταιρείας που έχει εισέλθει δυναμικά στο χώρο της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, με την Ευρωπαϊκή Πίστη υπόσχεται πολλά οφέλη για τους νέους πελάτες των δύο εταιρειών.

Συγκεκριμένα, οι νέοι συνδρομητές της Volton μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν ασφαλιστήριο συμβόλαιο πυρός για 12 μήνες για το περιεχόμενο της κατοικίας ή της επιχείρησης τους αξίας έως €40.000.

Επίσης, η εταιρεία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ασφαλιστικό Γονέας» της Ευρωπαϊκής Πίστης, επιτρέποντας στους πελάτες που θα έλθουν στη Volton μέσω αυτής να εκμεταλλευτούν τα προνόμια του προγράμματος. Ταυτόχρονα, το δίκτυο συνεργατών της Ευρωπαϊκής Πίστης θα μπορεί να προωθεί στους πελάτες του τις υπηρεσίες που προσφέρει η Volton. Το πρόγραμμα «Ασφαλιστικό Γονέας» εξασφαλίζει μέσω αγορών στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις δωρεάν αγορές στις οικογένειες των ασφαλιζόμενων σε περιπτώσεις ατυχήματος, καθώς μείωση των ασφαλίστρων στην ανανέωση κάθε υπάρχοντος ή μελλοντικού σας ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Με αφορμή τη συνεργασία ο κ. Ανδρέας Σκιαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Volton, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με μία από τις πιο επιτυχημένες και σημαντικές Ελληνικές εταιρείες του ασφαλιστικού κλάδου. Η ποιότητα των υπηρεσιών, η τεχνογνωσία και η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Πίστης συμβαδίζουν και ταιριάζουν απόλυτα με τις αξίες και την πορεία μας και θα αποτελέσουν μία σημαντική προσθήκη στο μίγμα των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας. Στόχος μας παραμένει η άριστη εξυπηρέτηση των πελατών μας και η μέγιστη ικανοποίησή των αναγκών και προσδοκιών τους».

Ποια είναι η Volton

Η Volton Ελληνική Ενεργειακή Α.Ε. είναι μία εταιρεία ενέργειας που δραστηριοποιείται στο χώρο της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελληνική αγορά, με βλέψεις στην εμπορία ενέργειας στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Ο κύριος στόχος της Volton είναι να παραμείνει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων σε μία δυναμική αγορά που εξελίσσεται ταχέως, εκπληρώνοντας τις ενεργειακές ανάγκες επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Η Volton προμηθεύει ενέργεια σε τελικούς καταναλωτές συνδεδεμένους στο δίκτυο Χαμηλής και Μέσης Τάσης και σκοπεύει στην επίτευξη μίας σημαντικής θέσης στον Ελληνικό ενεργειακό χώρο, προσφέροντας αξιόπιστες υπηρεσίες που εκπληρώνουν τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες τους.


Nova Energy: H ηλεκτρική ενέργεια σε νέο επίπεδο με τη συνέργεια Volton και Nova

Η Volton Ελληνική Ενεργειακή είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνεργασία της με τη Nova, που πλέον εκτός από συνδρομητική τηλεόραση, internet και σταθερή τηλεφωνία θα προσφέρει στους συνδρομητές της προγράμματα ηλεκτρικής ενέργειας.

Με αυτόν το τρόπο, το ελληνικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει τις υπηρεσίες και την εξυπηρέτηση υψηλής ποιότητας που ήδη προσφέρει η Nova και στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, σε συνδυασμό με ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Όλα αυτά, κάτω από την «ομπρέλα» των νέων υπηρεσιών, Nova Energy.

O Γενικός Διευθυντής της Volton, κ. Ανδρέας Σκιαδόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι η Volton, μέσα από τα προϊόντα και την προσέγγισή της στην Ελληνική αγορά, καινοτομεί και διαφοροποιείται. Έχοντας θέσει ήδη πολύ ψηλά τον πήχη, προσπαθεί πάντα να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που να συνάδουν με το όνομα και τις αξίες της. Ως εκ τούτου, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη συνεργασία μας με τη Nova, που ξεχωρίζει για την θέση της στην ελληνική αγορά και την ιδιαίτερη σχέση με τους πελάτες της.

Νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση που υλοποιήσαμε – και μάλιστα μέσα σε σύντομο διάστημα – ένα ιδιαίτερα απαιτητικό έργομοναδικό στην Ελληνική αγορά. Η συνεργασία μας με τη Nova, η οποία διαθέτει ένα ιδιαίτερα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων κι εξυπηρέτησης με εξαιρετικά ανταγωνιστικά προϊόντα, θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε σημαντικό μερίδιο στην ελληνική αγορά ενέργειας».